STEAM YONDASHUVI ASOSIDA KIMYO TA'LIMINI RIVOJLANTIRISH YO'LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kimyo ta’limida STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvining ahamiyati va uni o‘quv jarayoniga samarali joriy etish yo‘llari tahlil qilinadi. STEAM integratsiyasi kimyo fanining nazariy bilimlarini hayotiy vaziyatlar bilan bog‘lash, o‘quvchilarda ijodkorlik, muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda amaliy loyihalar orqali fanga qiziqishni oshirish imkonini beradi. Tadqiqotda kimyo darslarida zamonaviy texnologiyalar, loyiha asosida ta’lim, tajribalar, muhandislik fikrlashini shakllantiruvchi topshiriqlardan foydalanishning ilmiy-metodik asoslari yoritiladi. Shuningdek, STEAM yondashuvining o‘quvchilar faolligi va ta’lim samaradorligiga ta’siri bo‘yicha xulosalar berilgan.