O‘TKIR RESPIRATOR VIRUSLI INFEKSIYALAR: EPIDEMIOLOGIYA, PATOGENEZ VA PROFILAKTIKA CHORALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘tkir respirator virusli infeksiyalar (ОРВИ)ning etiologiyasi, epidemiologik xususiyatlari, klinik belgilari, patogenezi hamda zamonaviy diagnostika va profilaktika choralarining ilmiy asoslari yoritilgan. Аholi o‘rtasida keng tarqalgan ushbu infeksiyalar yil davomida yuqori kasallanish ko‘rsatkichlarini saqlab turadi. Maqolada ОРВИ rivojlanishida viruslarning hujayraga kirishi, immun javob mexanizmlari, hamda vaksinalar va gigiyena tadbirlarining samaradorligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.