BOSHQARISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK USULLARI VA ULARNING TASHKILOTDA FOYDALANISH PERSPEKTIVALARI TOSHKENT KIMYO XALQARO UNIVERSITETI MBA-11U (MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION ) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy tashkilotlarda boshqaruv tizimining samaradorligini oshirishda ijtimoiy-psixologik usullardan foydalanish muhim o'rin tutadi. Bu usullar korxonadagi inson omiliga asoslangan holda ishchi-xodimlarni rag‘batlantirish, ularning bandlik darajasini yuqori bosqichga olib chiqish, jamoaviy muhitni mustahkamlash va umuman olganda, tashkilotning maqsad va vazifalariga yetishishiga keng yo‘l ochadi. Ijtimoiy-psixologik usullar yordamida boshqaruvchining nafaqat rasmiy vakolatlariga, balki norasmiy aloqa va ta’sir doiralari orqali ham xodimlarni boshqarish imkoniyati paydo bo‘ladi. Mazkur usullar tashkilotda umumiy ijtimoiy muhitni yaxshilashda, xodimlarning ishga munosabatini ijobiy tomonga o‘zgartirishda o‘zining sezilarli natijasini ko‘rsatadi.