SHOHIMARDONSOY DARYOSI ALGOFLORASI BIOXILMA-XILLIGINING FARG‘ONA VODIYSI KANALLARI ALGOFLORASI BIOXILMA-XILLIGI BILAN QIYOSIY TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada, Farg ona viloyatining Shohimardonsoy  Marg ilonsoy daryosi algoflorasi bioxilma-xilligining Farg ona vodiysi kanallari algoflorasi bioxilma-xilligi bilan qiyosiy tahlili keltirilgan bo lib, bunda algoflora birmuncha o ziga xos tarkibga egaligini ko rsatdi. Unga ko ra, algofloraning 5 ta bo limga mansub 500 ta tur va tur xillari aniqlandi. Ulardan Cyanophyta - 59, Bacillariophyta - 363, Pyrrophyta - 10, Euglenophyta – 13, Chlorophyta - 48 ta tur va tur xillarini tashkil etdi.