INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA O‘QUVCHILARDA TOLERANTLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida o‘quvchilarda tolerantlik madaniyatini rivojlantirishning nazariy asoslari, pedagogik yondashuvlar, psixologik omillar hamda ijtimoiy-madaniy jarayonlarning ta’siri yoritiladi. Tolerantlikning mazmun-mohiyati, inklyuziv muhitda o‘quvchilar o‘rtasida hamkorlik, hurmat va bag‘rikenglikni shakllantirish strategiyalari ilmiy asoslarda tahlil qilingan. Inklyuziv ta’limning pedagogik prinsiplari va zamonaviy kompetensiyalar asosida tolerantlik madaniyatini rivojlantirishning tamoyillari bayon etilgan.