MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI RAHBAR KADRLARINING MOLIYAVIY SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlarining moliyaviy savodxonligini rivojlantirish zarurati, moliyaviy boshqaruv jarayonlarini takomillashtirish va ta’lim tizimi barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilingan. Moliyaviy rejalashtirish, byudjet boshqaruvi, xarajatlar monitoringi, raqamli moliyaviy ko‘nikmalar va risklarni boshqarish mexanizmlari yoritilgan.