TEXNIKUM O‘QUVCHILARIDA MATEMATIK FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada texnikum o‘quvchilarida matematik fikrlashni rivojlantirish strategiyalari batafsil yoritilgan. Maqolada matematik fikrlashning mohiyati, tarkibiy elementlari, rivojlantirish usullari va samarali pedagogik metodlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, amaliy yondashuv, loyiha va vazifa asosida ta’lim, o‘yinlashtirish, raqamli texnologiyalar, individual va guruh ishlari, shuningdek psixologik rag‘batlantirishning matematik fikrlashga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari texnikum pedagoglariga o‘quvchilarning matematik fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, ta’lim jarayonini individual ehtiyojlarga moslashtirish va raqobatbardosh kadrlarni tayyorlashda samarali tavsiyalar beradi.