SUNIY INTELLEKT ASOSIDA IQTISODIY QARORLAR QABUL QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayoniga ta’siri, afzalliklari va amaliy qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiyotda real vaqtda to‘plangan katta hajmdagi ma’lumotlarni qayta ishlash, bozor tendensiyalarini oldindan aniqlash hamda risklarni baholash yuqori aniqlikni talab qiladi. Sun’iy intellekt algoritmlari aynan shu jarayonlarni avtomatlashtirish, optimallashtirish va inson qaror qabul qilishidagi xatoliklarni kamaytirishda muhim vosita bo‘lib bormoqda.