PROFILAKTIKA INSPEKTORINING ILGARI SUDLANGAN SHAXSLARNI IJTIMOIY REABILITATSIYA QILISH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorlarining ilgari sudlangan shaxslarni ijtimoiy reabilitatsiya qilish jarayonidagi o‘rni, mazkur faoliyatda uchraydigan tizimli muammolar hamda ularni takomillashtirish bo‘yicha takliflar tahlil qilingan. Jamiyatga qayta moslashayotgan shaxslarning ijtimoiy-psixologik holati, reabilitatsiyaning huquqiy asoslari va amaliy mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, profilaktika inspektorlarining hamkorlik tizimi, mahalliy jamoatchilikning roli va raqamli yondashuvlar asosida samaradorlikni oshirish yo‘llari bayon etilgan.