PROFILAKTIKA KATTA INSPEKTORINING MAHALLA HUQUQ TARTIBOT MASKANI FAOLIYATIDA AXBOROT TAHLIL VA REJALASHTIRISH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika katta inspektorining mahalla huquqtartibot maskani faoliyatida axborot-tahlil va rejalashtirish jarayonlarini samarali tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Mahalla hududidagi ijtimoiydemografik vaziyat, xavf guruhi shaxslar, huquqbuzarliklar dinamikasi, oilaviy muhitdagi inqirozlar, yoshlar faoliyati va bandlik darajasini muntazam monitoring qilishning ahamiyati tahlil etilgan. Axborotlarni yig‘ish, qayta ishlash, tizimlashtirish va prognozlash jarayonida raqamli texnologiyalar, xavf xaritalari va sun’iy intellekt algoritmlarining qo‘llanilishi bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Shuningdek, rejalashtirish faoliyatida mahalla yettiligi, ta’lim muassasalari, bandlik markazlari va jamoatchilik bilan integratsiyalashgan hamkorlikning samaradorligi asoslab berilgan. Maqolada profilaktika katta inspektorining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, tahliliy fikrlashni kuchaytirish va rejalashtirish jarayonini ilmiy asosda