NUTQNING SOFLIGINI BUZUVCHI BIRLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ona tili darslarida nutqning sofligini buzuvchi birliklarning turlari, kelib chiqish sabablari va ularni bartaraf etish strategiyalari o‘rganiladi. Nutqning sofligi insonning lingvistik va kommunikativ madaniyatini aks ettiradi, shuningdek, o‘quvchilarning fikrlash va estetik didini rivojlantiradi. Maqolada grammatik, leksik, sintaksik va stilistik xatolarni aniqlash, pedagogik yondashuvlar orqali buzuvchi birliklarni kamaytirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ona tili darslarida interaktiv metodlar, loyiha ishlari va amaliy mashqlar orqali o‘quvchilarda nutq madaniyatini oshirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.