KASALLIKDA QO’LLANILADIGON FARMASEVTIK PREPERETLAR VA ULARNI O’RNINI BOSUVCHI TABIY VOSITALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda turli kasalliklarni davolashda qo‘llaniladigan farmasevtik preparatlar hamda ularning o‘rnini bosishi mumkin bo‘lgan tabiiy vositalar o‘rganiladi. An’anaviy dori vositalarining ta’sir mexanizmi, afzalliklari va mumkin bo‘lgan nojo‘ya ta’sirlari tahlil qilinadi. Shuningdek, xalq tabobati va fitoterapiyada qo‘llaniladigan o‘simliklar, efir moylari va tabiiy moddalarning shifobaxsh xususiyatlari yoritiladi. Tadqiqot zamonaviy tibbiyot va tabiiy muqobillar o‘rtasidagi uyg‘unlikni topishga, bemorlar uchun xavfsiz va samarali yondashuvni shakllantirishga xizmat qiladi.