BOSHLANG'ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA MENTAL ARIFMETIKA QO‘LLASHNING SAMARALI USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Boshlang‘ich sinf matematika darslarida mental arifmetika usullarini qo‘llashning ahamiyati beqiyosdir. Zamonaviy ta’lim tizimida har tomonlama salohiyatli, mantiqiy fikrlaydigan, aqliy salohiyati yuqori shaxslarni tarbiyalashga alohida e’tibor qaratilmoqda. Aynan shu yo‘lda sodda va bir vaqtning o‘zida samarali hisob-kitob ko‘nikmalarini shakllantiruvchi va mustahkamlovchi mental arifmetika usullarining imkoniyatlari keng. Boshlang‘ich sinflarda raqamlar bilan do‘stlashish, ularda aqliy tezkorlik va faol fikrlashni rivojlantirish uchun eng maqbul vositalardan biri sifatida mental arifmetikadan foydalaniladi.