MAKTAB O‘QUVCHILARIDA IJROCHILIK MAHORATINI OSHIRISH VA KOGNITIV QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISHDA MUSIQIY-DIDAKTIK O‘YINLARNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktab o‘quvchilarida ijrochilik mahoratini oshirish hamda ularning kognitiv (bilish) qobiliyatlarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Musiqa ta’limida o‘quvchilarning ijodkorlik salohiyatini rivojlantirish, ularni estetik didga ega, tafakkuri keng shaxslar sifatida tarbiyalashning samarali usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqa o‘yinlari, interaktiv mashg‘ulotlar va ijodiy topshiriqlar orqali o‘quvchilarning musiqiy tafakkuri, eshitish qobiliyati, ijro madaniyatini oshirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi.