AXBOROTLARNI QAYTA ISHLASH VA TAQDIM ETISHDA MULTIMEDIA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
XXI asrda jamiyat taraqqiyoti, ilm-fan va texnologiyalar rivoji natijasida axborotlarni qayta ishlash va uni auditoriyaga yetkazish masalasi muhim o‘rin tutmoqda. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalari hayotimizga chuqur kirib kelgan bir vaqtda, ma’lumotlarni samarali, qisqa muddatda va aniq shaklda yetkazish uchun yangi, ilg‘or yondashuvlar yuzaga kelmoqda. Hozirgi kunda axborotni nafaqat matn yoki oddiy rasm ko‘rinishida, balki ko‘rish, eshitish, harakat, tovush kabi turli xil ko‘rinishlarda taqdim qilish imkoniyati mavjud. Buning uchun asosiy yordamchi omil sifatida multimedia texnologiyalari qaralmoqda.