BIOFIZIKA FANINI O‘QITISHDA INTERAKTIV TA’LIM PLATFORMALARI VA ADAPTIV O‘QUV TIZIMLARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK AFZALLIKLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada biofizika fanini o‘qitishda interaktiv ta’lim platformalari va adaptiv o‘quv tizimlarining o‘quv faoliyatiga ta’siri, ularning didaktik imkoniyatlari hamda o‘quvchilar bilimini individuallashtirilgan tarzda shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Raqamlashtirilgan ta’lim muhiti sharoitida talabalarning kognitiv faolligini oshirish, murakkab biofizik jarayonlarni tushunishni osonlashtirish, o‘quv jarayonini shaxsga yo‘naltirilgan tamoyillar asosida tashkil etish imkoniyatlari ilmiy asosda ko‘rsatib berilgan.