DUAL TA’LIMNI TASHKIL QILISHDA XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada dual ta’limning mazmun-mohiyati, uning xorijiy mamlakatlarda qo‘llanish tajribalari hamda O‘zbekistonda tizimni joriy etishning dolzarb jihatlari ilmiy tahlil qilinadi. Germaniya, Shveytsariya, Avstriya, Janubiy Koreya, Xitoy va Turkiya kabi rivojlangan davlatlardagi dual ta’lim modeli o‘rganilib, ularning ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda dual ta’limni rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari dual ta’limning mehnat bozoridagi malakali kadrlar tanqisini bartaraf etish va ta’lim bilan ishlab chiqarish integratsiyasini kuchaytirishdagi o‘rnini ko‘rsatadi.