OILADAGI BOLALARGA NISBATAN PSIXOLOGIK ZO‘RAVONLIK - IJTIMOIY-PSIXOLOGIK HODISA SIFATIDA. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada oilada bolalarga nisbatan amalga oshiriladigan psixologik zo‘ravonlikning mazmuni, asosiy ko‘rinishlari va uning ruhiy rivojlanishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, psixologik zo‘ravonlikning kelib chiqish sabablari hamda oldini olish bo‘yicha samarali choralar taklif etilgan. Maqola ota-onalar, o‘qituvchilar va tarbiya bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy tavsiyalar berib, bolalarning sog‘lom hissiy rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan.