O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA UCHINCHI RENESSANSGA QO’YIGAN SHAHTAM QADAMLAR VA ULARNING PREZIDENT SHAVKAT MIRZIYOYEV SIYOSATIDA NAMOYON BO’LISHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan uchinchi renessans jarayonini tahlil qiladi va bu jarayonda prezident Shavkat Mirziyoyevning siyosiy strategiyasini yoritadi. Tadqiqotda davlatning ijtimoiy-iqtisodiy, madaniyma’naviy, ta’limiy va siyosiy sohalardagi islohotlari o‘rganilgan. Maqola O‘zbekistonda rivojlanishning yangi bosqichi sifatida uchinchi renessansni belgilaydigan asosiy chora-tadbirlarni aniqlash va ularning natijadorligini baholashga qaratilgan. Ishda statistik ma’lumotlar, rasmiy hisobotlar, normativ hujjatlar va ekspert fikrlari asos qilib olingan.