INSON EKOLOGIYASINING TIBBIYOTDAGI ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inson ekologiyasining tibbiyot fanlari tizimidagi o‘rni, atrof-muhitning inson salomatligiga ta’siri, ekologik omillar natijasida yuzaga keladigan kasalliklar, ularni erta aniqlash, oldini olish va profilaktik chora-tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ekologik xavfsizlik, global ekologik muammolar, urbanizatsiya, sanoat chiqindilari, iqlim o‘zgarishi va biologik xilma-xillikning kamayishi kabi jarayonlarning inson organizmiga bevosita ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Inson ekologiyasi va tibbiyotning integratsiyasi sog‘liqni saqlash tizimida profilaktik yondashuvni kuchaytirish, ekologiya va tibbiy xizmatlar o‘rtasidagi uzviy hamkorlikni shakllantirishda muhim dinamikani namoyon qiladi.