HARAKATLI O’YINLAR YORDAMIDA BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING HARAKAT FAOLLIGINI OSHIRISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining harakat faolligini oshirish maqsadida harakatli o‘yinlar metodlari tahlil qilinadi. Harakatli o‘yinlar orqali bolalarning jismoniy faolligi, sog‘lom turmush tarzi shakllantirilishi, o‘zaro muloqot va jamoaviy ishlash ko‘nikmalari rivojlantiriladi. Maqolada samarali usullar, o‘yin turlari va ularning ta’lim jarayoniga integratsiyasi haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqot natijalari ko‘rsatadiki, muntazam harakatli o‘yinlar o‘quvchilarning diqqatini oshirish, ruhiy va jismoniy holatini yaxshilashga yordam beradi.