BOSH TO‘PLAM O‘RTACHA MIQDORI UCHUN ISHONCH INTERVALI: STYUDENT STATISTIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bosh to‘plam o‘rtacha miqdorini baholashda ishonch intervallari va Styudent t-statistikasi ishlatilish usullari tahlil qilinadi. Nazariy asoslar, formulalarning kelib chiqishi va ularning matematik isboti batafsil yoritiladi. Shuningdek, maqolada amaliy misol keltiriladi, unda 95% ishonch intervali hisoblanadi va natijalar tahlil qilinadi. Maqola kichik tanlamalarda t-statistikaning qo‘llanishi, dispersiyaning ta’siri va tanlanma hajmining ishonch intervaliga ta’siri haqida tushuncha beradi. Bu tadqiqot statistik baholash metodlarini amaliyotda qo‘llash uchun muhim ahamiyatga ega.