KREDIT TO’LOVLARI BO’YICHA XARAJATLARNI BOSHQARISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezisda korxonalarda kredit to‘lovlari bilan bog‘liq xarajatlarni boshqarish masalalari boshqaruv hisobi nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Ishda kredit mablag‘laridan oqilona foydalanish, foiz to‘lovlarini kamaytirish va qarz yuklamasining korxona moliyaviy holatiga ta’sirini baholash muammolari yoritilgan. Shuningdek, boshqaruv hisobi tizimida kredit xarajatlarini rejalashtirish, byudjetlashtirish, tahlil qilish va nazorat qilishning ahamiyati asoslab berilgan.