BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MOTIVATSIYANI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qishga bo‘lgan motivatsiyani shakllantirishning psixologik omillari tahlil qilingan. Motivatsiya jarayoniga ta’sir qiluvchi ichki va tashqi omillar, o‘quvchilar faoliyatida emotsional muhit va rag‘batlantirish vositalarining roli yoritilgan. Shuningdek, maktabga moslashuv davri, o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari hamda shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvning motivatsiyani kuchaytirishdagi ahamiyati ilmiy asoslangan. Maqola boshlang‘ich ta’lim pedagoglari uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.