PROFILAKTIKA INSPEKTORINING IJTIMOIY JIHATDAN XAVFLI AHVOLDA BO’LGAN OILALAR VA SHAXSLARINI ANIQLASH VA ULAR BILAN IJTIMOIY PROFILAKTIK CHORA TADBIRLARINI QO’LLASHDA IJTIMOIY XODIM BILAN O’ZARO HAMKORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektori va ijtimoiy xodimning ijtimoiy jihatdan xavfli ahvolda bo‘lgan oilalar hamda shaxslarni aniqlash, ularni nazoratga olish va ular bilan individual profilaktik ishlarni tashkil etish jarayonidagi o‘zaro hamkorligi chuqur tahlil etiladi. So‘nggi yillarda ijtimoiy xavf guruhlarining ko‘payishi, oilaviy nizolar, migratsiya jarayonlari, iqtisodiy tanglik va ma’naviypsixologik muammolarning ortishi ijtimoiy xizmatlar va huquqni muhofaza qiluvchi organlar o‘rtasida samarali integratsiyalashgan yondashuvni talab qilmoqda. Maqolada hamkorlik mexanizmlari, huquqiy baza, mavjud muammolar, innovatsion amaliyotlar hamda tizimni takomillashtirishga qaratilgan amaliy takliflar bayon etilgan.