"QISSASI RABG'UZIY" ASARIDAGI YUSUF VA ZULAYHO (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
“Qissasi Rabg‘uziy” asari turkiy mumtoz adabiyotining eng sara namunalaridan biridir. Bu asar o‘zining chuqur badiiy ifodasi, boy ma’naviy olami va insoniyat tarixidagi abadiy mavzularni qamrab olgani tufayli ancha asrlardan buyon xalqimiz qalbidan chuqur joy egallagan. “Qissasi Rabg‘uziy” asarining asosiy o‘qi sifatida Yusuf va Zulayho qissasi muhim rol o‘ynaydi. Ushbu qissani adabiyotshunoslar, mutafakkirlar va o‘quvchilar turli davrlarda, turli nuqtai nazardan o‘rganib, ulardan ko‘plab ma’naviy saboq va namunalar olganlar. Asarda asosiy e’tibor Yusuf va Zulayho obrazining ruhi, ularning kechinmalari, insoniylik, sadoqat va axloqiy poklik yo‘lidagi sa’y-harakatlariga qaratilgan.