"YUSUF VA ZULAYHO SYUJETI: SHARQ ADABIYOTIDAGI AXLOQIY-TA'LIMIY GʻOYALAR TAHLILI" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada "Yusuf va zulayho" syujeti asosidagi adabiy asarlarda mujassam axloqiy-ta'limiy gʻoyalar tahlil qilinadi. Sharq mumtoz adabiyotida mazkur syujetning shakllanishi, tarixiy ildizlari hamda turli ijodkorlar tomonidan berilgan badiiy talqinlar ilmiy yondashuv asosida koʻrib chiqiladi.