MATEMATIKA TAʼLIMIDA INNOVATSION TAʼLIM. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Matematika ta’limida innovatsion metodlar mavzusi zamonaviy pedagogik jarayonning dolzarb yo‘nalishlaridan biridir. Mazkur maqolada matematika darslarida qo‘llanilayotgan interaktiv ta’lim texnologiyalari, raqamli vositalar, muammoli o‘qitish, loyiha usuli, STEAM yondashuvi hamda o‘yin texnologiyalarining samaradorligi yoritiladi. Innovatsion metodlar o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, mantiqiy tahlil qilish, ijodiy yondashuv va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Shuningdek, zamonaviy metodlarning o‘qituvchi faoliyatini yengillashtirishi, dars jarayonining interaktivligini oshirishi hamda matematika faniga bo‘lgan qiziqishni kuchaytirishi haqida ilmiy va amaliy xulosalar keltiriladi.