FEYK YANGILIKLAR FENOMENI TARIX VA TARAQQIYOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola feyk yangiliklar fenomenining paydo bo‘lishi, rivojlanish jarayoni va jamiyat hayotiga ta’siri haqida tahliliy nuqtai nazardan yoritadi. Asosiy e’tibor feyk yangiliklarning tarixiy ildizlari, ularning tarqalish mexanizmlari, shuningdek, zamonaviy axborot makonida ularning ijtimoiy, siyosiy va madaniy oqibatlariga qaratilgan. So‘nggi yillarda raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning feyk yangiliklar tarqalishidagi roli ham ko‘rib chiqiladi. Feyk yangiliklarga qarshi kurashish va ularni aniqlash usullari ham tahlil qilinadi. Feyk yangiliklarning jamiyat ongiga va axborot madaniyatiga ta’sirini tushunishga yordam beradi hamda kelajakda samarali axborot siyosatini shakllantirishda foydali bo‘lishi mumkin.