O’QUVCHILARDA LIDERLIK QOBILYATINI RIVOJLANTIRISHDA O’ZBEK MILLIY O’YINLARIDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda liderlik qobiliyatini rivojlantirish jarayonida o‘zbek milliy o‘yinlaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari yoritiladi. Milliy o‘yinlarning tarbiyaviy, ijtimoiy va kommunikativ funksiyalari tahlil qilinib, ularning o‘quvchi shaxsida tashabbuskorlik, mas’uliyat, jamoada ishlash ko‘nikmasi va tezkor qaror qabul qilish kabi sifatlarni shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqotda kuzatish, taqqoslash va pedagogik tajriba metodlari qo‘llanilib, milliy o‘yinlar asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlarning o‘quvchilarning liderlik faoliyatiga ijobiy ta’siri amaliy misollar orqali asoslab beriladi. Maqola yakunida milliy o‘yinlardan samarali foydalanish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi.