TERMINOLOGIK TIZIMNING SHAKLLANISHIDA DAVLAT TILI SIYOSATINING TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Barcha ilm-fan, texnika sohalarida davr talabiga javob beradigan terminologik tizimni tartibga solish bugungi kunining dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada terminologik tizimning shakllanishi va uning davlat tili siyosatiga ta’sirining nazariy masalalari  O‘zbekiston sharoitida terminlarning rivojlanish bosqichlari hamda terminlarni me’yorlash va muntazam yangilash kabi masalalari yoritilgan.Maqolada terminologik tizimning yuzaga kelish sabablari,tasnifi  tilshunoslikka oid manbalar tayangan holda tahlil qilingan.