ISHLAB CHIQARISH OMILLARI CHEKLANGAN SHAROITDA MAHSULOT ISHLAB CHIQARISHNI MAKSIMALLASHTIRISH MASALASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ishlab chiqarish chiqarish jarayonida mahsulot ishlab chiqarish uchun ishlatiladigan narsadir, ya'ni tovarlar va xizmatlar. Turli xil ma'lumotlarning ishlatilgan miqdori ishlab chiqarish funktsiyasi deb ataladigan munosabatlarga muvofiq mahsulot miqdorini aniqlaydi. Ishlab chiqarishning to'rtta asosiy resurslari yoki omillari mavjud: er, mehnat, kapital va tadbirkor (yoki korxona). omillar, shuningdek, tez-tez "iste'mol tovarlari" deb etiketlanadigan iste'molchilar tomonidan sotib olingan tovarlar yoki xizmatlardan farqlash uchun "ishlab chiqaruvchi tovarlar yoki xizmatlar"deb nomlanadi.