OGAHIYNING TARIXNAVISLIK MAHORATI: ''ZUBDAT UT TAVORIX'' ASARI ASOSIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu  maqolada  o`zbek  mumtoz  adabiyotining  yirik  vakillaridan  biri bo`lgan Muhammadrizo Ogahiyning tarixiy asarlari shu jumladan, ,,Zubdat ut-tavorix “ asari tahlil qilinadi. Maqolada Ogahiyning tarixga bo`lgan munosabatlari, uni o`rganishdagi qarashlari ushbu asari orqali ochib beriladi. Ogahiy asarlarining bugungi kundagi  o`rganilishi, ahamiyati hamda uning asarlari o`tmishni o`rganishdagi muhim manba ekanligi bayon qilinadi.