“SHAJARAYI TURK” ASARIDAGI ANTROPONIMLAR VA ETNONIMLAR SEMANTIKASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada XVII asrda yaratilgan Abulg‘ozi Bahodirxonning “Shajarayi turk” asarida keltirilgan onomastik birliklar, antroponimlar va etnonimlar qisman tahlil qilingan, bir nechta ma’noviy guruhlarga ajratilgan. O‘g‘uz xalqlariga oid ismlar, laqablar va qabila nomlari tahlil qilingan.