NISHOTIYNING “HUSN-U DIL” DOSTONI TARKIBIDAGI MUNOZARALAR TAHLILI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola oʻzbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri Nishotiyning "Husn va Dil" dostonidan o’rin olgan munozaralarni tahlil qilishga bagʻishlangan. Nishotiyning “Husn-u Dil” dostoni tarkibiga mansub munozaralar bevosita doston mazmun mohiyatini to‘ldirish, izohlash va asoslashga xizmat qiladigan uzviy bo‘lakdir. Shuning uchun, bunday namunalarning o‘qilishi va sharhiga diqqat bilan yondashmoq talab qilinadi. Maqolada munozaralar tahliliga qo’shimcha tarzda, asar qo’lyozmalari haqida ham ma’lumotlar beriladi.