TEMIRYO'L TRANSPORTINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA AMALIY HOLATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada temiryo‘l transporti sohasining hozirgi rivojlanish tendensiyalari, infratuzilmadagi modernizatsiya jarayonlari, logistika tizimining raqamlashtirilishi hamda yuk va yo‘lovchi tashish ko‘rsatkichlarining o‘sish dinamikasi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida O‘zbekiston temiryo‘l tarmog‘ida olib borilayotgan islohotlar, modernizatsiya dasturlari, transportkommunikatsiya infratuzilmasiga kiritilgan investitsiyalar hamda xalqaro transport koridorlari bilan bog‘lanish jarayonlari qamrab olingan. Shuningdek, maqolada statistik ma’lumotlar asosida temiryo‘l tarmog‘ining amaldagi holati baholanib, uning iqtisodiyotdagi strategik ahamiyati ilmiy asoslangan xulosalar orqali ochib beriladi.