“FOTOSINTEZ JARAYONINING AHAMIYATI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Fotosintez jarayoni o‘simliklarning hayoti va yer ekosistemasining barqarorligi uchun asosiy biologik jarayon hisoblanadi. Ushbu jarayon orqali o‘simliklar quyosh energiyasini kimyoviy energiyaga aylantirib, kislorod hosil qiladi va atmosferadagi karbonat angidrid miqdorini tartibga soladi. Fotosintez faqat o‘simliklar uchun emas, balki barcha tirik organizmlar uchun muhim energiya manbai bo‘lib, oziq-ovqat zanjirini shakllantiradi. Shu bilan birga, u global ekologik muvozanat va iqlimni barqaror saqlashda muhim rol o‘ynaydi.