TUBER ACONITI (PARPI) O‘SIMLIGINING DORIVORLIGI VA XALQ TABOBATIDA QO‘LLANILISHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Parpi (Tuber Aconiti) o‘simligining dorivor xususiyatlari, uning tarkibidagi biologik faol moddalar, xalq tabobati va zamonaviy fitoterapiyada qo‘llanilish doiralari yoritilgan. Parpining ichki va tashqi kasalliklarni davolashdagi samaradorligi, damlama, sharbat, kompress kabi tayyorlanish shakllari ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Shuningdek, o‘simlikni ehtiyotkorlik bilan qo‘llash va mumkin bo‘lmagan holatlar ko‘rsatib o‘tildi.