MANZARALI O‘SIMLIKLAR TURLARI VA ULARNING LANDSHAFT DIZAYNIDAGI ROLI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Manzarali o‘simliklar shahar va qishloq hududlarining estetik qiyofasini shakllantirishda, mikroiqlimni yaxshilashda, rekreatsion makonlar yaratishda va ekologik barqarorlikni ta’minlashda muhim o‘rin tutadi. Tadqiqotda daraxt, buta, ko‘p yillik va bir yillik manzarali o‘simliklarning landshaft kompozitsiyalarida qo‘llanish tamoyillari, ularning fazoviy tuzilish, rang uyg‘unligi va mavsumiy dekorativligi orqali dizayn qiymati ochib berilgan.