MANZARALI O‘SIMLIKLARNING SHAHAR INFRATUZILMASIDAGI EKOLOGIK AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi kunda urbanizatsiyaning jadallik bilan rivojlanishi, sanoatlasish va transport vositalarining ko‘payishi natijasida atrof-muhitning ekologik holati keskin o‘zgarib bormoqda. Bunday sharoitda manzarali o‘simliklar shahar muhitini sog‘lomlashtirish, estetik ko‘rinishini yaxshilash va aholining psixologik farovonligini ta’minlashda muhim o‘rin tutadi.