“O‘QITUVCHI VA O‘QUVCHI O‘RTASIDAGI PSIXOLOGIK MUNOSABATLARNING TA’LIM SAMARADORLIGIGA TA’SIRI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning ijtimoiy-psixologik jihatlari yoritilgan. Mavzuga doir dolzarb muammolar, bu munosabatlarning ta’lim-tarbiya jarayoniga ta’siri, shuningdek, salbiy munosabatlarning kelib chiqish sabablari va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Maqolada amaliy tavsiyalar bilan bir qatorda, zamonaviy psixologik yondashuvlarga asoslangan tahlillar ham keltirilgan.