“LAYLI VA MAJNUN” DOSTONIDA ISHQ TALQINI ANOTATSIYA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Aziz Qayumovning “ Ishq sahrosi chechaklari” asari yordamida  Alisher Navoiyning “Layli va Majnun” dostonida ishqning badiiy va tasavvufiy talqini tahlil qilinadi. Asarda Majnun va Layli obrazlari orqali muhabbatning poklovchi, ruhiy kamolotga yetaklovchi va ilohiy haqiqatni anglashga yaqinlashtiruvchi kuch sifatidagi mohiyati yoritiladi. Dostonning ijtimoiy ziddiyatlari, hijronning ruhiy yuksalishdagi o‘rni hamda Navoiyning tasavvufiy qarashlari asosida ishqning ko‘p qirrali ma’nolari ochib beriladi. Maqola Navoiy