YARIM O’TKAZGICHLI ASBOBLARNI O’QITISHNI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yarim o‘tkazgichli yarim o’tkazgichli asboblarni  o’qitishni takomillashtirish to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.  Yarim o‘tkazgichli asboblardan  termorezistorlarning fizik mohiyati, ishlash prinsipi, tuzilishi, afzalliklari va  tarixiy taraqqiyoti, amaliy qo‘llanilishi hamda  zamonaviy elektronikada tutgan o‘rni yoritilgan.