TURKMAN XALQI ETNALOGIYASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Turkman xalqi etnologiyasini o'rganishga bag'ishlangan. Maqolada Turkman xalqining kelib chiqishi, tarixi, madaniyati, an'analari va urfodatlari tahlil qilinadi. Etnologik tadqiqotlar asosida, Turkmanlarining hayot tarzi, ijtimoiy tuzilmasi va diniy e'tiqodlari haqida batafsil ma'lumotlar keltirilgan. Maqola, shuningdek, Turkman xalqi orasida uchraydigan asosiy madaniy va ijtimoiy o'zgarishlarni ham ko'rib chiqadi. Ushbu tadqiqotlar natijalari Turkman xalqining o'ziga xosligini va uning madaniy merosini saqlash va rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko'rsatadi. Maqola antropologlar, tarixchilar va madaniyatshunoslar uchun qimmatli manba bo'lib xizmat qiladi.