TELEPORTATSIYA — FIZIKANING ERTANGI KUNI YOKI FANTASTIK ORZU (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada teleportatsiya tushunchasining ilmiy va nazariy asoslari, uning rivojlanish tarixi hamda zamonaviy kvant fizikasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Teleportatsiyaning fantastik g‘oyadan haqiqiy ilmiy yo’nalishga aylanish jarayoni, kvant teleportatsiyasi bo‘yicha o‘tkazilgan tajribalar, ularning texnologik ahamiyati va axborot nazariyasi bilan bog‘liqligi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, inson yoki modda teleportatsiyasi ehtimoli, bu jarayonning texnik, axloqiy hamda falsafiy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada kvant bog‘lanish, axborot uzatish va kelajakdagi kvant internet texnologiyalari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik tahlil etilib, teleportatsiyaning fizika fanidagi istiqbollari haqida xulosalar berilgan.