YUZNING O‘RTA SOHASI INTRAOPERATSION NUQSONLARINI TIKLASHDA PLASTIK OPERATSIYALARDAN OPTIMAL VARIANTINI TANLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yuzning o‘rta sohasi (midface) intraoperatsion nuqsonlarini tiklashda zamonaviy plastik-rekonstruktiv jarrohlik metodlarining samaradorligi, ularning tanlanish mezonlari va klinik natijalari tahlil qilinadi. Ma’lumotlar anatomikfunksional talablarga asoslangan holda operatsion texnologiyalarni solishtirish, individual yondashuvni belgilash hamda optimal rekonstruksiya strategiyasini ishlab chiqishga qaratilgan. Tadqiqot natijalari yuzning o‘rta qismi defektlarida autolog, alloplastik va kompozit rekonstruktiv variantlarning afzalliklari hamda cheklovlarini aniqlash imkonini berdi.