XOJANING “MIFTOHUL ADL” VA “GULZOR” ASARLARIDAGI HIKOYALAR TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Xojaning “Miftohul adl” va “Gulzor” asarlardagi hikoyalarning o‘xshash tomonlari va obrazlari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, “Miftihil adl”dagi adolat konsepsiyasi, davlat boshqaruvdagi axloqiy mezonlar va ramziy obrazlar tahlili bilan bir qatorda “Gulzor” asaridagi nafs, axloqiy poklanish, ma’naviy kamolot g‘oyalari ham yoritiladi. Maqola Xoja ijodining didaktik tabiatini ochish, uning hikoyalarida aks etgan axloqiy-ma’rifiy qarashlarni ilmiy jihatdan asoslashga qaratilgan.