O‘ZBEKISTON ENERGETIKA SEKTORINING HOZIRGI HOLATI VA YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISH ZARURATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston energetika sektorining hozirgi holati, uning iqtisodiy va ekologik jihatdan barqaror rivojlanishi uchun yashil iqtisodiyotga o‘tish zarurati o’rganildi. Tadqiqot davomida mamlakatning energiya ishlab chiqarish va iste’mol qilish tuzilmasi, qayta tiklanuvchi energiya manbalarini joriy etish istiqbollari hamda mavjud muammolar o’rganilib chiqildi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida O‘zbekistonda yashil iqtisodiyotga o‘tish mexanizmlari va strategik yo‘nalishlar ishlab chiqiladi. Ushbu maqola energetika sohasida siyosat yurituvchi mutasaddilar, investorlar va ilmiy tadqiqotchilar uchun muhim ma’lumot manbai bo‘lishi mumkin.