YANGI O‘ZBEKISTON - 2030 TARAQQIYOT STRATEGIYASINING MAZMUN MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasining mazmun-mohiyati, uning asosiy yo‘nalishlari va mamlakat rivojlanishidagi ahamiyati yoritilgan. Strategiyaning bosh g‘oyasi — inson qadri va farovonligini ta’minlash, davlat boshqaruvini modernizatsiya qilish, huquq ustuvorligini mustahkamlash hamda iqtisodiyotni erkin bozor tamoyillari asosida rivojlantirishdan iboratligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, ijtimoiy soha, ta’lim, sog‘liqni saqlash, ma’naviyat, yoshlar siyosati va tashqi aloqalarni takomillashtirishga qaratilgan ustuvor vazifalar tahlil qilingan.