O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING FARMONI 2022 — 2026-YILLARGA MO'LJALLANGAN YANGI O‘ZBEKISTONING TARAQQIYOT STRATEGIYASI TO'G'RISIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 20222026-yillarga mo‘ljallangan Yangi O‘zbekistonning Taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risidagi Farmonining mazmun-mohiyati, uning maqsadlari, ustuvor yo‘nalishlari hamda davlat va jamiyat hayotiga keltiradigan ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri yoritiladi. Strategiyada ilgari surilgan yetti ustuvor yo‘nalishning har biri mamlakatning modernizatsiya jarayonidagi ahamiyati bilan tahlil qilinadi, islohotlarning samaradorligini oshirish, boshqaruv tizimini takomillashtirish, iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish, inson kapitalini rivojlantirish va aholining farovonligini yuksaltirishga qaratilgan chora-tadbirlar ilmiy nuqtayi nazardan baholanadi. Maqolada, shuningdek, strategiyaning amaliy natijalari va ularning istiqboldagi imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi.